Ambiance

’t Feithhuis is de ontmoetingsplaats van Groningen-Stad. Binnen heerst een grootsteedse sfeer. Op bescheiden volume klinken jazz, klassieke muziek, lounge of fado, en natuurlijk ‘t heldere gekletter van bestek en servies. In het interieur is oud op bijzondere wijze met nieuw gecombineerd. De Feithhuis-ambiance bezorgt haar gasten een onvervalst uitgaansgevoel.

Entree
’t Feithhuis is gelegen aan het Martinikerkhof, in de schaduw van de Martinikerk. De trap op, door de glazen schuifdeuren, wordt de centrale hal (in de volksmond de Ster geheten) betreden. Hier is in één oogopslag de gehele begane grond te overzien.

Loungen en lezen
Rechts treft men een klassieke lounge, met luie, leren stoelen. Hier heeft men een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Martinikerk. Achter de lounge staat een uit de kluiten gewassen leestafel, waaraan men ontspannen een krant of tijdschrift leest, en bevindt zich het voorste gedeelte van ons restaurant.

Stadscafé
Links bevindt zich ons stadscafé. Uitgerust met een flinke bar en grote stamtafels, is dit de gezelligste plek van Groningen. Burgers en buitenlui doen zich hier ongeremd te goed aan biertjes, borrels en bittergarnituur. Stadjers en studenten drinken hier koffie en wijn.

Terras
Onze terrastuin is toegankelijk via de Naberpassage, die achter de oostwand van de Grote Markt ligt, en waarop – in de toekomst – het Groninger Forum zal verrijzen. Vooral als de zon schijnt, is het hier érg fijn toeven. Mede dankzij onze cocktailshakers!

’t Feithhuis boven
Op de eerste verdieping bevinden zich twee voorkamers en een achterzaal. De voorkamers beschikken beide over een klein, maar sfeervol dakterras en over een fenomenaal uitzicht op het Provinciehuis en de Martinikerk. Ze zijn onderdeel van het restaurant, maar lenen zich ook prima voor half besloten bijeenkomsten. De achterzaal, die zich aan de achterkant van ’t Feithhuis bevindt, is de grootste ruimte die ’t Feithhuis heeft. De zaal biedt uitzicht op onze terrastuin en is een prachtige ruimte voor grotere bijeenkomsten.