fbpx
Home Menukaart Recepten

Recepten

Hutspot met pastinaken

Hoofdgerecht
Ingrediënten:
* 500 g winterpeen
* 400 g pastinaken
* 100 g uien
* 50 g boter
* 200 ml water

 

Kruiden:
Zout, peper nootmuskaat
Tijmblaadjes naar smaak

Bereiding:
1. Schil de wortelen en pastinaken en snijd ze in plakken
2. Snipper de uien
3. Doe de wortelen, pastinaken en uien in een pan met water, leg de deksel op de pan en kook de groenten tot ze zacht zijn
4. Stamp de groenten voorzichtig (niet al te fijn), meng de boter erdoor en breng de groenten op smaak met zout, peper, nootmuskaat en tijmblaadjes

Tip: hoewel klapstuk het vlees is dat traditioneel bij hutspot geserveerd wordt, is deze oer hutspot ook erg lekker bij ander langzaam gegaard vlees!

 

Gemarineerde Harderfilet

Koud voorgerecht
Ingrediënten:
* 600 g Harderfilet (met vel of zonder vel)
* 10 g zout
* 12 g suiker
* 10 g gemalen witte peper
* 30 ml citroensap
* Geraspte citroen schil

 

Bereiding:
1. Leg de harderfilet met de vel kant of de kant waar het vel gezeten heeft op een bord
2. Strooi en/of besprenkel de harderfilet met zout, peper, suiker en de citroensap
3. Voor een pittigere smaak kunt u fijn gesneden Spaanse peper toevoegen
4. Dek de vis af met plastic folie en zet deze in de koeling (voor een optimale smaak ontwikkeling dient de vis 12 uur voor gebruik gemarineerd te worden)

Serveren:
1. Snijd de harder filet in dunne plakjes.
2. Besprenkel een bordje lichtjes met truffelolie of citroensap.
3. Leg de plakjes harderfilet op het bordje met truffelolie/citroensap
4. Naar smaak een klein beetje zout toevoegen
5. Serveer de harderfilet met een frisse salade naar eigen keuze