Home Menukaart Onze koffie

Onze koffie

banner pagina koffie

 

Koffie drinken in ‘t Feithhuis: een bijzondere ervaring

In ’t Feithhuis werken we met gepassioneerde barista’s en top kwaliteit koffie. Een keer proberen? Kom gezellig langs, neem plaats in het café of de lounge en geniet van een heerlijke cappuccino, latte macchiato of espresso. Iets lekkers bij de koffie? Ons gebak is vers en komt uit eigen keuken.

Top barista’Ulas en suus koffies achter de bar

Bij ‘t Feithhuis werken we met passie voor ambacht aan onze producten. Onze koffie is daarvan een mooi voorbeeld. Zoals de Italianen leiden wij onze barmedewerkers op tot barista. De barista is een vakman die alle fijne kneepjes kent die voor de bereiding van een perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato nodig zijn. Zelf barista worden? Volg dan een training.

 

Het verhaal van onze koffie

‘t Feithhuis werkt dagelijks met de beste koffie melanges van World of Barista. De twee melanges die u in ’t Feithhuis proe209009a32fb65edb9492d79f6de4440cft zijn Grand en ‘t Feithhuis. Deze koffies hebben beide een naam met een persoonlijke betekenis. Zo heeft de voorheen genaamde Dark melange de naam ‘t Feithhuis gekregen omdat eigenaar van World of Barista, Ulas Tarakci, bijna 8 jaar werkzaam is geweest binnen ‘t Feithhuis als hoofd Barista en trainer. Als eerbetoon aan ‘t Feithhuis heeft hij deze koffie naar ’t Feithhuis vernoemt. De naam Grand, voorheen Medium melange, is vernoemt naar het Grand Theatre in Groningen waar World of Barista eind 2014 zijn eerste espresso bar opende.

Uitgesproken smaken

‘t Feithhuis: Deze melange is afkomstig uit Costa Rica en Brazilië. Hij is krachtig en rijk van smaak met in de afdronk het zoete van karamel en nuances van noten, cacao en salmiak.

Grand: Qua smaak is deze Columbia Supremo melange aromatisch van smaak met een mooie balans van zoet en zuur met nuances van karamel en een aangename zachte, zoete afdronk.

 

c40bfc4ea100cf2d624202fee828590b_400x400Campina Boer en Land

Naast de keuze voor onze eerlijke koffie maken we cappuccino, latte macchiato, caffe latte en tegenwoordig ook flat white, een dubbele espresso met een beetje melkschuim, met biologische melk van Boer en Land Campina.

 

Barista jam rond

Barista Jam

Ben je zelf een koffieliefhebber, Barista of gewoon nieuwsgierig naar de wondere wereld van koffie? Elke maand organiseert Barista Niels te Vaanhold van ‘t Feithhuis een barista jam met wisselende thema’s.

i

Best schenkende koffie restaurant van het Noorden

011_food-image-1593131

Ook in 2014 is ’t Feithhuis erkend voor zijn lekkere koffie en cappuccino door het vakblad Misset Horeca in de Koffie top 100. Met een notering op de 12e plaats is ’t Feithhuis voor de derde keer op rij het best koffie schenkende restaurant van Noord Nederland.

 

i

De koffie melanges Grand & ‘t Feithhuis zijn ook in ‘t Feithhuis te verkrijgen in een verpakking van 1 kg (€ 21,00) of 250 gram (€ 7,50).